ANKARA PURSAKLAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı.

Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI başkanlığında İkinci Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı “Nene Hatun Okulları’nda 07 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 10.00’ da gerçekleştirildi.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Yarıyılının başlaması nedeniyle Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI başkanlığında İkinci Dönem Müdürler Kurulu Toplantısı İlçemiz “Nene Hatun Okulları’nda 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 10.00’ da gerçekleştirildi

 

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemin değerlendirmesi yaparken aramıza yeni katılan okul müdürlerine başarılar dileyip konuşmasına şöyle devam etti: İlçemizdeki okullarımızın tamamının Tekli Eğitime geçmesi için 11 Okul İnşaatının yapımına karar verildiği ve şu an itibariyle 3 Okul inşaatının devam ettiğini ifade etti. Okullarımızın fiziki ihtiyaçlarında maddi ve manevi desteğiyle sürekli yanımızda olan Pursaklar Kaymakamı İhsan KARA ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk ÇETİN’ e Teşekkürlerini sundu.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI Gündemin bir diğer maddesi olan OGEM ( Okul Gelişim Modeli ) uygulamalarına geçildi. Okullarımızın genel olarak yıllık hedeflerini belirlerken eğitimin niteliğini artırmaya yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

            Sosyal ve Kültürel projeler çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğine değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI, özellikle Ortaöğretim Kurumlarımızın bu tür etkinliklere yoğunlaşması gerektiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Pursaklar Belediyesi arasındaki protokol çerçevesinde yürütlen "Pursaklar Okuyor" projesinde İlkokullar bazında %90, Ortaokul %80 ve Ortaöğretim kategorisinde %70 oranında öğrencilerimizi katılımını sağlayalım dedi. Ayrıca İlçe ve İl bazında gerçekleşen yarışmalara azami katılım sağlayalım. Bu katılımlar hem okullarımızın eğitim ortamının hem de öğrencilerimiz de motivasyonunu artıracağını ve okullarımızın yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrenci katılımını sağlayalım. dedi.

            

            Sivil toplum kuruluşların organize ettikleri yarışmalarda katılım noktasında daha seçici davranılması gerekir.

 

İlçe Milli EĞitim Müdürümüzü Hayrettin BALCI konuşmalarında Okullarımızın en büyük görevlerinden biri de bu memleketin ferdi olan, insanımızı seven, geçmişini bilen insanlar yetiştirebilmektir. Yanlışa dur diyecek nesiller yetiştirmeliyiz. 15 Temmuz’da bu nesli karşımızda gördük. Vatan ve bayrak sevgisine sahip nesli yanımızda bulduk. dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri tarafından başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” projesiyle okuryazar olmayan insanlarımıza okumayı yazmayı öğreteceğiz. Bu proje kapsamında hazırlıklarımızı çok hızı bir şekilde yapıp mahallemizde bulunan ve okuryazar olmayan tüm velilere Mahalle Muhtarlarımız aracılığıyla ulaşıp bu projeye dâhil etmeliyiz.

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızla ve velilerimizle daha fazla ilgilenelim, onlarla sık sık görüşelim. Onlara daha fazla yardımcı olmaya çalışalım. Amacımız, hizmettir.

Devamsız öğrencilere yönelik çalışmalarımızı mevzuat çerçevesinde ve süresi içerisinde gerçekleştirelim. Personellerimizin özlük işlemlerinde herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için azami özen gösterilmesini istedi.

             Okul ve çevresini daima kontrol edip okulun güvenliği ile ilgili her türlü tedbirin yeterli ve zamanın alınması noktasında azami hassasiyet gösterelim.

Bu duygu düşüncelerle, çalışma ve çabalarınızdan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, ikinci dönemin öğrenci, öğretmen ve velilerimize; vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Pursaklar Saray Fatih Mah. Gökay Sok.No1 Kat 3, 06145 Pursaklar/Ankara - 0312 5275733

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.